A tým 8. 4. 2024

Bouchalky zažily šok. Tři body si odvezl nováček z Polné

Deník Vysočina napsal. Autor: Pavel Mikeš

Polenský Slavoj udivuje divizní soupeře i na jaře. V pěti zápasech získal před startem soutěže podceňovaný tým už deset bodů a má velmi dobře nakročeno k záchraně. V neděli šokoval Žďár nad Sázavou, odkud si odvezl výhru 2:1.


Sebevědomí svěřenci trenéra Lukáše Adamce se důrazně připomněli už ve čtvrté minutě. Hned první slibnou šanci přetavili ve vedení, když žďárskou síť rozvlnil po rychlé akci Žila.

Žďár se z inkasované branky čtvrthodinku oklepával, ale potom převzal taktovku hry. „Od dvacáté minuty jsme byli lepší, vytvořili jsme si dvě šance, ale nevyužili je. Vyrovnali jsme až po jasné penaltě,“ popsal další průběh prvního poločasu žďárský trenér Václav Pohanka.

Po změně stran diváci sledovali křečovitou snahu Žďáru rozhodnout zápas. „Chtěli jsme být trpěliví, obehrávali jsme míč, ale nedokázali jsme nic vymyslet, chybělo více přesnosti ve finální fázi,“ litoval kouč Pohanka.

Deset minut před koncem přišlo nečekané rozuzlení. Z brejku rychlík Žila ještě neuspěl, ale Slavoj se mohl spolehnout i na standardky. Po centru na zadní tyč se šťastným střelcem stal osamoceně hlavičkující Sobotka. „Opět se nám dařilo plnit taktiku na venkovních hřištích. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany, využili jeden brejk a jednu standardku. Měli jsme ale i další šance, takže naše vítězství hodnotím jako zasloužené,“ tvrdí polenský kouč Adamec.

Slavoj tak drží čtyřzápasovou sérii bez porážky na trávnících soupeřů a Žďáru se tak dotáhl na bod. „Máme více bodů, než jsme čekali. Jsme v klidu, máme tedy čas zapracovat i na hře před našimi fanoušky,“ informuje Adamec.

Žďár pro změnu kopíruje vstup do podzimní části. I v ní se rozjížděl pomalu, skvělou jízdu ukázal až v jejím závěru, když vyhrál šestkrát v řadě. „Je to tak, opakujeme podzim. Důvody jsou ale jiné, naštěstí teď nemáme tak velkou marodku,“ dodal Pohanka.