A tým 12. 2. 2024

Fotbalisty Slavoje by mohl posílit zkušený Žila, ale také mladý hráč z Alžírska

Jihlavský deník napsal.

Ke svému úvodnímu přípravnému zápasu letošní zimy vyběhnou z divizních celků z Vysočiny až jako poslední. Řeč je o fotbalistech Slavoje Polná, letošnímu nováčkovi čtvrté nejvyšší soutěže.


Také přípravu na jarní část zahájil celek z Jihlavska později než většina jeho konkurentů z kraje. „Trénovat jsme začali až v minulém týdnu. Příprava jinak probíhá standardně, v podstatě jakou každou zimu. Scházíme se třikrát týdně, využíváme umělou trávu v Polné, tělocvičnu, spinning, je to pestré,“ nastínil trenér Slavoje Lukáš Adamec.

Z podzimního kádru, který si po postupu z krajského přeboru vůbec nevedl zle, odešel jediný hráč. „Špílmachr Khalid Labaran k nám přišel v průběhu podzimní části z Jihlavy a moc nám pomohl. S tím, že u nás dál nebude pokračovat, jsme ale počítali, nešlo o žádné překvapení. Po operaci přetržených křížových vazů už je obránce Kuba Holub, ale zda a kdy bude k dispozici, to se těžko u těchto zranění predikuje,“ krčil rameny.

Do kabiny Slavoje dorazila na zimní přípravu dvě jména. To první je velice známé. Třicetiletý útočník Jan Žila už totiž v minulosti v divizi oblékal dres Havlíčkova Brodu či Bystřice nad Pernštejnem. A v obou případech prokázal, že góly dávat umí. „Kvalitní zakončovatel, to je dnes nedostatkové zboží. Od Honzy si slibujeme góly, o spolupráci je zájem z obou stran, věřím, že jeho příchod k nám dopadne úspěšně,“ usmíval se Adamec.

Druhé nové jméno zní hodně exoticky. Devatenáctiletý alžírský fotbalista Fateh Zid na podzim nastupoval v I. A třídě za Luka nad Jihlavou. „Je to rychlostní typ fotbalisty na kraj hřiště. Přímo v utkání jsem jej sice ještě neviděl, ale na tréninku ukazuje svůj potenciál. Zda to bude na základní sestavu uvidíme v dalším průběhu přípravy,“ přemítal.

Pro jarní část by navíc měla být znovu k dispozici běloruská ofenzivní opora, která přišla o závěr podzimu. „Ilya Kazlou přicestuje zpět do Česka, počítáme s ním. Pokud vše dobře dopadne, na první jarní zápas bude připravený,“ potěšilo jej.

Boskovice, Rousínov, Bohunice a Svitavy. To jsou soupeři Slavoje, s nimiž se utká v průběhu letošní zimní přípravy.

Herní soustředění letos Polná absolvovat nebude. „Chtěli jsme jet opět do Vlašimi, jenže divize letos začíná o dva týdny dříve. Termínově nám to tak vůbec nevycházelo,“ vysvětlil.